En digital reise i lønnssystemer

Anne Randi Enger har vært med på en lang digital reise innen lønn. Som en av eierne i Connect HRM, har hun byttet flere generasjoner lønnssystemer i Huldt & Lillevik.

Tidlig på åttitallet var det ganske vanlig å utføre lønnsarbeidet manuelt. Lasse Huldt og Eivind Lillevik startet opp Huldt og Lillevik i 1981. De så et høyt og ekspanderende behov for å ha et program som kunne håndtere lønn i henhold til regelverket. Deres første lønnssystem med navn ML3, var et dos basert system som ble byttet ut med Windows systemet «System 4.»

«Lønningsposen» som ble utdelt til de ansatte, ble erstattet av et system som kunne utbetale lønn til din bank. Fra nå kunne man få en lønnsslipp som viste korrekte tall. På dette tidspunktet skjedde det en revolusjon i utviklingen hvor dataalderen inntrådte for fullt.

Skifte av lønnssystemer

Med 20-års bransjeerfaring innen lønn og personal, startet Anne Randi karrieren hos Aas Data på Gran på Hadeland i 1996. Her arbeidet de med kurs, support og dokumentasjon på det PC- baserte lønnssystemet Huldt & Lillevik. På den tiden ble Huldt & Lillevik et av Norges mest brukte lønnssystem for små og mellomstore bedrifter.

I 2005 erfarte Anne Randi at databasen i System 4 var for enkelt og lite fleksibel. Det gjorde at systemet ble tvunget over på den mer utviklingsvennlige plattformen- SQL. Dette ble overgangen til generasjon 5 – Huldt & Lillevik Lønn 5, som veldig mange kunder fortsatt bruker i dag.

Payroll, framtidens lønnssystem

Med Anne Randi sitt innblikk og erfaringer knyttet til flere ulike lønnssystemer, ser hun en stor verdi av at lønn skal kunne ligge i skyen. Dertil er hun glad over at hun fortsatt jobber med lønn, og får være med på reisen til neste generasjons lønnssystem med navn Visma.Net Payroll.

Hun peker på Visma.Net Payroll som framtidens lønnssystem, som etterhvert vil erstatte Huldt & Lillevik. Endog er det er ingen grunn til bekymring. Selv om systemet innebærer en litt annen måte å tenke på enn tidligere, blir lønnsrutinen enklere enn i Huldt & Lillevik. Anne Randi gleder seg over å ta fatt på denne reisen.

Les mer om Visma.Net Payroll her.

Del

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email
Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og velg innstillingene som passer deg.

Hva kan vi hjelpe deg med?