Alle bedrifter trenger et HR-system

– Jeg mener at alle bedrifter – små som store – trenger et HR-system. Men det må være tilpasset de personaloppgavene bedriften har. Systemet må tilpasses bedriften, og ikke omvendt, sier Bjørn Ole Langø i Connect HRM.

HR (Human Resources) handler kort fortalt om alle prosessene i en virksomhet som omhandler de menneskelige ressursene – altså de ansatte. Og de ressursene er minst like viktige i en liten bedrift som i en stor.

Betyr det at «alle» trenger et stort HR-system for å styre en liten eller mellomstor bedrift?

– Nei, store HR-systemer kan føles som å skyte spurv med kanon for mange bedrifter, der det blir veldig mye å sette seg inn i. Men jeg vil påstå at alle trenger et system for personaloppgaver og gode prosesser for ansettelser, oppfølging av nyansatte og medarbeidersamtaler. Ikke minst er det viktig å ha et system for å behandle og lagre dokumenter, med tanke på GDPR, sier Bjørn Ole Langø i Connect HRM.

Tidsbesparende, ikke ressurskrevende

Langø er opptatt av at systemer skal være tidsbesparende for bedriften fra første dag.

– Det er tungt å begynne med et system som krever at du investerer mye i opplæring og omstrukturering i en lengre periode. Derfor er det viktig for oss i Connect HRM at vi gjør en grundig jobb med å sette opp systemet til kunden. Det er systemet som må tilpasses bedriften, og ikke omvendt, sier Langø.

«Ett system» for både lønn og HR

Connect har tatt i bruk systemet Dottie HR som er en del av Vismas portefølje. Med Dottie HR har du full integrering med Visma Payroll. Det vil si at du forholder deg til ett system og én app, hvor ferie, fravær, lønn og annen personalinformasjon synkroniseres mellom Visma Payroll og Dottie HR.

– Det er strengt tatt to programmer, men for deg som bruker det, vil det oppfattes som ett system med flere muligheter, forklarer Langø.

Hvem passer Dottie for?

Dottie HR passer for bedrifter som:

  • har behov for å sette personaloppgavene i system
  • trenger et personalsystem som er enkelt å bruke og enkelt å komme i gang med
  • vil ha et personalsystem som er tett integrert med lønnssystemet

Hva med HR i store bedrifter?

Dottie HR kan fint betjene store bedrifter, men har du en stor virksomhet med komplekse behov på HR-sida, kan Connect HRM bistå med å vurdere om 4Human som også er en del av Visma-familien, er en bedre løsning for dere.

– 4Human har flere muligheter, men det krever mer ressurser å bruke det. For de som har behov for ekstra funksjonalitet, er det definitivt verdt å vurdere 4Human, understreker Langø.

Del

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email

Hva kan vi hjelpe deg med?